
ناودانی چیست؟
ناودانی که معمولاً به نام کانال U یا کانال C نیز شناخته می شود با عرض x عمق x وزن بر متر اندازه گیری می شود. این مقاطع از فولاد با گرید S275JR ساخته شده اند و قابلیت ماشین کاری و جوش پذیری عالی دارند. استوک های ها با اکسید قرمز یا روکش Zintec موجود هستند تا طیف وسیعی از خواص مقاومت در برابر خوردگی را متناسب با پروژه شما ارائه دهند. برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی، فولاد ملایم معمولاً پس از ساخت رنگ یا گالوانیزه می شود. با ما همراه باشید در این مطلب قصد داریم شما را بیشتر با این پروفیل های پر کاربرد آشنا کنیم.
معرفی ناودانی
پروفیل هایی که به عنوان کانال U یا کانال فلنج موازی (PFC) نیز شناخته می شود. نوعی تیر معمولاً فولادی سازه ای است که عمدتاً در ساخت و ساز ساختمان و مهندسی عمران استفاده می شود. سطح مقطع آن شامل یک وب عریض است که معمولاً اما نه همیشه به صورت عمودی جهت گیری می شود. دو فلنج در بالا و پایین تار که فقط در یک طرف تار بیرون زده اند. متمایز از مقطع فولادی نوع I-beam یا H-beam یا W-beam است که دارای فلنج هایی در دو طرف تار هستند. به طور کلی مانند سایر بخش های توخالی، کانال فولادی از ورق فولادی به شکل های C یا U نورد می شود.
تاریخچه ناودانی
این محصولات دارای تاریخچه هستند و استفاده از آن ها به چند سال اخیر مربوط نیست. از اوایل قرن بیستم استفاده از این پروفیل ها شروع شد. کارایی این محصولات در زمان جنگ جهانی دوم به عنوان یکی از مقاطع فولادی در ساختمان سازی بود. این محصولات در آن زمان توانستند عملکرد بالای خود را نشان دهند. همین امر سبب شد که بعد از پایان یافتن جنگ جهانی دوم کارخانه های تولید کننده این محصولات افزایش یابد.
این کارخانه ها گسترش پیدا کرده اند و انواع ناودانی را برای مصارف مختلف در اختیار مصرف کنندگان قرار داده اند. استقبال از این محصولات چنان زیاد بود که علاوه بر ساختمان سازی در صنایع دیگر نیز مورد استفاده قرار گرفته اند. البته در میان این مقاطع فولادی ناودانی ها توانستند جایگاه بسیار بهتری کسب کنند. به مرور زمان با گسترش بیشتر علم انواع مدرن تر این محصولات تولید شد.
این انواع مدل نقض های پروفیل های گذشته را اصلاح کرد و منجر به تولید محصولاتی منحصر به فرد شد. البته هنوز افراد متخصص در حال ساخت ناودانی های جدید با کارایی های بیشتر هستند. که این امر نشان دهنده اهمیت بالای این محصولات در صنایع مختلف است. اگر شما قصد دارید از این محصولات استفاده کنید بهتر است انواع جدید و با کیفیت آن ها را انتخاب کنید.
انواع ناودانی
کاربردی بودن این محصولات سبب شده در انواع مختلف تولید شوند. با توجه به تنوع بالای ناودانی ها حتماً شما قادر خواهید بود محصول مناسب خود را انتخاب کنید. اکنون انواع این محصول را بررسی خواهیم کرد تا درک بهتری از آن ها داشته باشید.
نورد شده
نورد ناودانی به طور کلی فرآیندی است که در آن یک عنصر با شعاع یا قطر دلخواه سازگار می شود. این کار با فشار مناسب در یک غلتک انجام می شود. سپس عنصر با یک منحنی دلخواه ظاهر می شود. برای تولید این نوع ناودانی ها نیاز است از دستگاه های خاصی استفاده شود. البته باید مواد اولیه نیز با کیفیت باشند تا محصول نهایی کارایی بالایی داشته باشد.
پرسی
ناودانی های پرسی با روش پرسی یا همان نورد سرد تولید می شوند. البته نمی توان تمامی ناودانی ها را با این روش تولید کرد. زیرا محدودیت هایی برای تولید نوع خاصی از آن ها وجود دارد. در روش پرسی با پرس کردن ورق ها ناودانی را تولید می کنند. محصولاتی که با این روش تولید می شوند دوام قابل توجهی دارند. همچنین از آن ها می توان در صنایع مختلف نهایت بهره را برد.
سبک
یک جدول خاص برای آگاهی از وزن و اندازه ناودانی ها وجود دارد. در این جدول که به آن اشتال گفته می شود مشخصات انواع ناودانی ذکر شده است. وزن بعضی از ناودانی ها کم است و در جدول اشتال قرار ندارد به آن ها ناودانی سبک گفته می شود. نیاز است که برای انتخاب این ناودانی ها دقت بیشتری داشته باشید زیرا اطلاعات آن ها به طور استاندارد ذکر نشده است.
سنگین
ناودانی سنگین به ناودانی گفته می شود که اطلاعات آن در جدول اشتال ذکر شده است. شما با بررسی این جدول قادر خواهید بود که ناودانی مد نظر خود را خریداری کنید. ناودانی های سنگین انواع بسیار زیادی دارند و با ابعاد و وزن های مختلف تولید می شوند. اگر شما دانش کافی برای انتخاب ناودانی را ندارید از افراد آگاه کمک بگیرید. افراد با تجربه به خوبی می دانند که از هر ناودانی سنگین چه استفاده ای می شود.
قیمت ناودانی
قطعاً قیمت محصولات یکی از عوامل خرید آن ها به حساب می آید، طبیعتاً اگر تهیه ناودانی هزینه های بالایی داشته باشند. افراد از خرید آن ها صرف نظر خواهند کرد. اما باید بدانید عوامل بسیار متنوع و گسترده ای در قیمت ناودانی دخیل هستند. پس به طور دقیق نمی توان گفت که قیمت این محصولات چقدر است بلکه باید تمام این عوامل و فاکتورها را در نظر داشت.
نوع ناودانی
این محصولات از جمله محصولاتی بوده که دارای تنوع بسیار زیادی از نظر نوع و عملکرد هستند. متقاضیان متناسب با نیاز و خود انواع این محصولات را تهیه میکنند. اگر شما قصد خریداری این محصول را دارید باید به شما بگویم که هزینه تهیه هر کدام از این محصولات متناسب با نوعشان متغیر است. پس نیاز است که قبل از خرید ابتدا بررسی کنید که قصد تهیه کدام یک از انواع ناودانی را دارید.
برند سازنده
نمی توان نقش کلیدی برند سازنده ناودانی ها را در قیمت آن ها نادیده گرفت. یقینا اگر برند سازنده این محصول تصمیم بگیرد که قیمت محصولات خود را بالا ببرد متقاضیان نیز باید هزینه بیشتری را برای خرید این محصول بپردازید.
تعداد ناودانی
در بعضی مواقع افراد تصمیم می گیرند که این محصولات را به صورت عمده خریداری کنند. به عنوان مثال شرکت و فروشگاه های بزرگ این تجهیزات را به تعداد بیشتری خریداری می کنند. لازم به ذکر است که بدانید خرید عمده این محصولات برای شما بسیار به صرفه تر خواهد بود و شما با خرید عمده هزینه کمتری پرداخت خواهید کرد. زیرا خرید عمده این محصولات شامل تخفیف های بی نظیر برای متقاضیان است. البته اگر قصد خرید عمده را دارید ابتدا باید نیاز خود را به طور کامل بررسی کرده و سپس اقدام به خرید این محصولات کنید.
نوسانات ارز
عامل دیگری که در قیمت ناودانی های تاثیر چشم گیری دارد نوسانات ارز است. در واقع این نوسانات بر قیمت تمام محصولات وارداتی و صادراتی تاثیر می گذارند. این تاثیر ممکن است به صورت مثبت یا منفی بر روی قیمت محصولات خود را نشان دهد. اگر شما قصد تهیه این محصولات را دارید ابتدا باید نوسانات را مورد بررسی قرار دهید. طبیعتاً خرید این پروفیل ها در زمان هایی که میزان نوسانات متغیر است چندان به صرفه نیست.
مرکز عرضه کننده
مراکز مختلفی این محصولات را عرضه می کنند که هر کدام از آن ها قیمت مختلفی را در نظر می گیرند. این امر کاملا طبیعی است که تمام محصولات پرطرفدار توسط مراکز مختلفی عرضه می شوند.اگر شما این محصولات را از مراکز اصلی و بدون واسطه تهیه کنید قطعاً مبلغ کمتری را پرداخت خواهید کرد. پس می توان گفت مرکز عرضه کننده این محصول نقش اساسی در تعیین قیمت آن دارد. برای پیدا کردن مراکز اصلی و بدون واسطه کافی است کمی جست و جو کنید.
مراحل تولید ناودانی
ناودانی ها از نظر شکل ظاهری، جنس و وزن متفاوت هستند. اما به طور کلی این محصولات را به دو روش نورد گرم و نورد سرد تولید می کنند. در هر دو این روش ها مراحل تولید متفاوت است و باید برای تولید از قاعده خاصی پیروی کنید. در روش فابریک یا نورد گرم بیشترین تمرکز بر روی شکل دهی به بال های ناودانی است. بسیاری از مقاطع فولادی مانند تیرآهن ها با این روش ساخته می شوند.
به دو روش می توان ناودانی ها را به صورت روش فابریک تولید کرد. در روش اول با کمک چند غلتک و حرارت ناودانی ساخته می شود. البته نیاز است که حتماً دستگاههای شما پیشرفته باشد. در روش دوم باید از قالب یا پرس استفاده کنید. با چند ضربه به شمش حرارت دیده می توان آن را تولید کرد. روش دیگر که به نام نورد سرد یا پرسی معروف است برای تولید ناودانی، نبشی و قوطی مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر می خواهید ناودانی را با این روش تولید کنید باید ورق سیاه داشته باشید. زیرا مواد اولیه ساخت ناودانی با روش پرسی است. با پرس کردن ورق ها می توان ناودانی را ساخت اما دستگاه های مدرن و جدیدی نیز برای ساخت ناودانی با این روش تولید شده است. ناودانی هایی که با روش جدید ساخته می شوند معمولاً عملکرد بهتری دارند. شما متناسب با هزینه در نظر داشته قادر خواهید بود این محصولات را خریداری کنید.
کاربرد ناودانی
کانال های فولادی دستگاه های فلزی با سطح مقطع با شکل U هستند. دارای یک پشت صاف و دو امتداد عمود بر بالا و پایین است. اساسا یک شبکه عمودی با فلنج در بالا و پایین دارند. ناودانی را می توان در اندازه ها و ضخامت های مختلف یافت. این یک جزء ایده آل برای ساخت بادبند و قاب برای سازه ها است. به طور گسترده در مهندسی عمران و ساخت و ساز برای پشتیبانی از تیرچه های کف و تحمل وزن بالای شکاف های پنجره و درب استفاده می شود که در آن بار سازه ای نیاز به تیر I ندارد.
دیوارها
ناودانی اغلب به عنوان یک جزء پشتیبان برای دیوارها استفاده می شود. دیوارهای سازه ای عمدتاً با استفاده از کانال های فلزی پشتیبانی می شوند. آنها معمولاً برای انبارهای بزرگ، گاراژها و کارگاه ها استفاده می شوند. کانال های فولادی پشتیبانی عمودی قوی را فراهم می کنند. آن ها در داخل زمین کاشته می شوند و می توانند وزن زیادی را تحمل کنند. پشتیبانی از کانال فولادی دیوارها را بسیار بادوام و محکم می کند. کانال های فولادی همچنین می توانند به عنوان یک جزء اتصال یا اتصال در صورت استفاده افقی استفاده شوند. کانال های فولادی بسیار قوی هستند و بدون اعمال نیروی خارجی شدید باقی می مانند.
سقف ها
از کانال های فولادی در سقف های سبک استفاده می شود. آن ها پشتیبانی نهایی را برای عرشه سقف فراهم می کنند. اگرچه کانال های فولادی وزن سبکی به نظر می رسند، اما بسیار قوی و بادوام هستند. آنها قدرت ذاتی زیادی دارند. کانال های فولادی می توانند سازه های بزرگ و بارهای سنگین را تحمل کنند.
تیرها
سازه های زیبایی که از طرح های لایه ای استفاده می کنند نیاز به پشتیبانی عالی دارند. سازه های قاب چوبی از نظر بصری بسیار خوشایند هستند اما از خود پشتیبانی نمی کنند. از کانال های فولادی برای پشتیبانی از تیرهای این سازه ها استفاده می شود. استفاده از کانال های فولادی باعث افزایش استحکام و دوام سازه می شود. این کانال ها سیستم پشتیبانی عالی هستند. آنها نه تنها استحکام بیشتری را فراهم می کنند بلکه امکان اتصال آسان بدون درز اجزای مختلف به تیر چوبی را نیز فراهم می کنند.
ساختمان فلزی
کانال های فولادی جزء اصلی سازه های فلزی بزرگ هستند. از کانال های فولادی و تیرهای I برای ساخت ساختمان های تجاری، صنعتی و مسکونی بزرگ استفاده می شود. کانال های فولادی همه کاره هستند و می توان از آنها به عنوان مهاربند، اتصال، شبکه، ناودانی و غیره استفاده کرد. کانال های فولادی جزء اصلی پشتیبانی سازه های فلزی هستند. آنها در جای خود جوش داده شده یا پیچ می شوند. آن ها دوام و استحکام را به سازه می دهند.
چارچوب در و پنجره
از این کانال ها برای ساخت قاب های ایمن برای پنجره ها و درها استفاده می شود. می توان از آنها در اسکلت های چوبی و فلزی استفاده کرد. سطح صاف کانال امکان لغزش درها و پنجره ها را فراهم می کند. کانال های فولادی در مقایسه با قاب های چوبی گزینه ای بسیار امن تر و بادوام تر هستند. کانال های فولادی اغلب در قاب درب های زیرزمین و درب های ضد حریق تجاری دیده می شود.
دیگر کاربرد ناودانی به صورت موردی
- آهنگ و لغزنده برای ماشین آلات، درها، و غیره.
- پایه ها و تکیه گاه ها برای گوشه های ساختمان، دیوارها و نرده ها.
- لبه های محافظ برای دیوارها.
- عناصر تزئینی برای سازه هایی مانند سیستم کانال سقفی.
- قاب یا مواد قاب برای ساخت و ساز، ماشین آلات.
بهترین روش برای خرید ناودانی
روش های مختلفی وجود دارد که متقاضیان قادر خواهند بود از طریق آن ها ناودانی را خریداری کنند. بر اساس علاقه و راحتی افراد قادر هستند این روش ها را انتخاب کنند. اما به طور کلی تهیه ناودانی به دو روش خرید غیر حضوری و خرید سنتی امکان پذیر است که شما میتوانید از مجموعه آهن فروش خرید خود را انجام دهید. اکنون این دو روش را به طور کامل مورد بررسی قرار می کنیم.
خرید سنتی
اولین روش خرید که همه ما با آن آشنایی داریم خرید سنتی ناودانی است. در این روش باید به صورت حضوری اقدام به خرید این محصول کنید. البته ممکن است که وقت شما ما برای خرید سنتی بیش از اندازه صرف شود. اما یک مزیت خاص دارد این مزیت این است که کالا را می توانید از نزدیک بررسی کنید.
بسیاری از افراد خرید سنتی را بر اساس راحتی خود انتخاب می کنند. البته معایب خرید سنتی بسیار زیاد است. به عنوان مثال امکان دارد که شما به مرکز مورد نظر مراجعه کرده اما به دلیل موجود نبودن نتوانید که ناودانی را خریداری کنید. بر همین اساس اگر شما وقت زیادی ندارید خرید سنتی چندان توصیه نمی شود. پس بهتر است از روش هایی جدید خرید استفاده کنید.
خرید غیر حضوری
چند سالی است که به دلیل افزایش مشغله و نبودن زمان کافی افراد بیشتر تمایل به خرید غیر حضوری دارند. البته با فعالیت های گسترده که در حوزه خرید غیر حضوری صورت گرفته و داشتن خدمات ارزنده بیشتر بهترین گزینه برای خرید است. در خرید غیر حضوری ناودانی نیازی نیست که شما به یک مرکز برای تهیه آن مراجعه کنید.
فقط کافی است اقدام به ثبت سفارش کنید تا محصول مورد نظر به مکانی که قصد دارید ارسال شود. البته برای خرید ناودانی به صورت غیر حضوری ابتدا نیاز است که یک مرکز مناسب پیدا کنید. این مراکز باید مشخصه های خاصی را دارا باشد. اما مهم ترین امری که باید در خرید غیر حضوری به آن توجه داشته باشه این است که این مراکز بدون واسطه محصولات را در اختیار شما قرار دهند.
سخن پایانی
در این مطلب سعی کرده ایم شما را تا حد امکان با ناودانی ها آشنا کنیم. این تجهیزات کارایی بالایی دارند و با فناوری روز ساخته می شوند. با استفاده از آن ها از کیفیت ساخت سازه و دوام آن اطمینان خاطر خواهید داشت. اگر مطمئن نیستید که پروژه شما به ناودانی دارد، توصیه می کنیم با یک مهندس سازه یا سایر متخصصان واجد شرایط مشورت کنید. البته شما می توانید با کارشناسان این سایت نیز ارتباط بگیرید و از آن ها راهنمایی بخواهید. کارشناسان وب با داشتن سال ها سابقه ومهارت بالا شما را به خوبی راهنمایی خواهند کرد.
انواع ناودانی را نام ببرید؟
سبک، سنگین، نورد شده، فلزی
کاربرد ناودانی چیست؟
در صنایع مختلف مانند ساخت و ساز استفاده می شود.
روش خرید ناودانی چگونه است؟
به روش حضوری و غیر حضوری
ناودانی را چگونه تولید می کنند؟
به روش نورد گرم و سرد تولید می شوند.
قیمت ناودانی چقدر است؟
قیمت این محصول به عواملی مانند نوع، برند سازنده و غیره بستگی دارد.