قیمت پروفیل قوطی

قیمت پروفیل قوطی

پروفیل قوطی یکی از کاربردی‌ ترین و پر مصرف‌ ترین محصولات ساخته شده از فلز می‌ باشد. پروفیل در صنایع مختلفی نظیر ساختمان‌ سازی، خودروسازی، ساخت در و پنجره، ساخت لوله، ساخت نمای ساختمان و… مورد استفاده قرار می‌ گیرد. قیمت روز پروفیل، قیمت آهن‌آلات و محصولات مشابه برای افرادی که در صنایع ذکر شده کار می‌کنند، از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد. در ادامه این مطلب از آهن فروش موارد مهم در مورد پروفیل قوطی و عوامل موثر در قیمت آنها را مورد بررسی قرار می‌ دهیم.

جهت اطلاع از قیمت روز پروفیل قوطی با ما در ارتباط باشید: 66318526-021 مطمئناً بهترین قیمتها را نزد ما خواهید یافت.

پروفیل چیست؟

در حقیقت به هر جسمی که دارای طول زیاد و سطع مقطعی ثابت باشد، پروفیل گفته می‌ شود. همانطور که می دانید، در گذشته از چوب برای ساختن درب و پنجره و سقف خانه‌ ها استفاده می‌ کردند.

چوب‌ ها به صورت کلی نیازمند نگهداری و رسیدگی‌ های زیادی است و در مقایسه با فلز به مراتب طول عمر پایین‌ تری دارد. به همین دلیل در طی سال‌ ها با پیشرفت تکنولوژی، انواع پروفیل جایگزین چوب در این صنایع کردند.

اکنون متخصصان مصالح ساختمانی برای کاهش مواد اولیه و صرفه‌جویی در هزینه‌ ها به فکر تولید پروفیل‌ های مکعب شکل توخالی افتادند. سپس آنها را با توجه به ویژگی‌ هایشان، به دو دسته پروفیل صنعتی و پروفیل ساختمانی تقسیم کردند.

پروفیل‌ های ساختمانی همانطور که از اسم آن پیداست برای ساخت در و پنجره و به عنوان تیرآهن و میلگرد در معماری ساختمان و پروفیل‌های صنعتی در صنایع خودروسازی استفاده می‌شوند.

انواع پروفیل

پروفیل‌ ها از نظر وزن به سه دسته: پروفیل سبک، پروفیل نیمه سنگین، پروفیل سنگین تقسیم می‌ شوند. پرکاربردترین پروفیل سبک، پروفیل مبلی می‌ باشد که قیمت آن به قیمت ورق روغنی، کیفیت تولید بستگی دارد.
پروفیل‌ ها از لحاظ نحوه تولید نیز به دو دسته پروفیل باز و پروفیل بسته تقسیم می‌ شوند. پروفیل‌ های باز دارای سطح مقطع باز بوده و تیرآهن، میل‌گرد، نبشی، تسمه، سپری و ناودانی جزء این نوع پروفیل‌ ها به حساب می‌ آیند.

پروفیل‌ های بسته نیز دارای سطح مقطع بسته می‌ باشند. پروفیل قوطی، مبلی، درب و پنجره و پروفیل صنعتی از انواع پروفیل‌ های بسته به حساب می‌ آیند.

نکته: قیمت هر کدام از این پروفیل‌ ها با توجه به وزن آنها تعیین می‌شود.

تفاوت‌های پروفیل سبک و سنگین

پروفیل‌ های سبک و سنگین دارای تفاوت‌ هایی هستند که مهم‌ ترین تفاوت بین آنها، نوع ورق مصرفی در پروسه تولید می‌ باشد. در تولید پروفیل‌ های سبک، ورق روغنی و در تولید پروفیل‌ های سنگین، ورق سیاه استفاده می‌ شود.

دقت داشته باشید پروفیل‌ های سبک و سنگین از نظر ضخامت نیز متفاوت هستند. ضخامت پروفیل سبک کمتر از 1.5 میلی‌ متر و ضخامت پروفیل سنگین بیش از 1.5 میلی‌ متر است.

قیمت پروفیل قوطی

نحوه محاسبه وزن انواع پروفیل:
برای محاسبه وزن پروفیل سبک و پروفیل سنگین، باید چگالی مواد مورد استفاده در پروسه تولید را بدست آورید. به صورت کلی برای تولید پروفیل قوطی از متریال های مختلفی مانند آلومینیوم، آهن، استیل استفاده می‌ شود. همانطور که می دانید، هر یک از این متریال دارای چگالی متفاوتی می باشند.

پس از به دست آوردن چگالی، باید اندازه دقیق سطح مقطع و طول پروفیل را محاسبه کنید. مثلا: برای محاسبه وزن پروفیل قوطی باید چگالی آهن را ضرب در مساحت سطح مقطع پروفیل کنید.

نکته: سطح مقطع در واقع شامل اندازه طول و عرض (به سانتی‌متر) و ضخامت پروفیل (به میلی‌متر) می‌ باشد.

به صورت کلی، قیمت پروفیل قوطی بر اساس سطح مقطع، طول شاخه و ضخامت پروفیل و برند کارخانه تولیدکننده آن تعیین و محاسبه می‌ شود.

کاربرد و موارد مصرف پروفیل‌ ها

مهم‌ ترین موارد مصرف و کاربردهای انواع پروفیل به شرح زیر می‌ باشد:

  • ساخت در و پنجره‌ آهنی
  • ساخت نرده‌ های فلزی در و پنجره‌ منازل، حفاظ کنار پله‌ ها، حفاظ نرده‌ ای و مواردی از این قبیل
  • ساخت سقف سوله‌ ها
  • ساخت لوازم پزشکی نظیر تخت‌های بیمارستانی، اسباب حمل بیمار و وسایل آزمایشگاهی

معایب انواع پروفیل‌‌ها:
همانطور که اشاره شد، پروفیل ها دارای ویژگی‌ ها و کاربردهای زیادی در صنایع مختلف هستند. در کنار این ویژگی‌ ها، معایبی نیز وجود دارد که به شرح زیر می‌ باشد:

  1. عدم توانایی تولید پروفیل‌ های مختلف در داخل کشور: لازمه تولید پروفیل‌ های مختلف، دستگاه‌ های پیشرفته و فناوری‌ های خاصی می‌ باشد. به همین دلیل فقط برخی از کشورها قادر به تولید و ارائه آنها هستند.
  2. فرایند سخت اتصالات: فرآیند اتصالات پروفیل سخت، پیچیده و دشوار می‌ باشد.
  3. هزینه‌ های بالا: به دلیل عدم توانایی تولید آنها و فرآیند پیچیده اتصال آنها، هزینه‌ های زیادی را در بر می‌ گیرد.

تعیین قیمت پروفیل قوطی بر چه اساسی صورت می‌ گیرد؟

وزن پروفیل قوطی از مهم‌ ترین فاکتورهای موثر در قیمت قوطی و یا سایر پروفیل‌ ها می‌ باشد. وزن پروفیل‌ ها معمولا بر اساس هر کیلوگرم آهن محاسبه می‌ شود.

مثلا: اگر قیمت یک کیلو آن را 5000 تومان در نظر بگیرید؛ باید وزن پروفیل قوطی را محاسبه و عدد به دست آمده را در عدد 5000 ضرب کنید. بر فرض مثال، وزن به دست آمده پروفیل 1000 می‌ باشد؛ شما باید این عدد را در 5000 ضرب کنید. سپس عدد حاصل از ضرب (5 میلیون)، مقدار هزینه‌ ای است که باید بابت هر پروفیل 1000 کیلوگرمی باید پرداخت کنید.

البته عوامل دیگری هم در تعیین هزینه پروفیل قوطی تاثیرگذار می‌ باشند که در ادامه به آنها نیز پرداخته می‌ شود.

عوامل موثر در افزایش قیمت پروفیل قوطی

به صورت کلی همه محصولات موجود در بازار، از جمله قیمت پروفیل قوطی، قیمت آهن آلات و محصولاتی از این قبیل با قیمت دلار و ارز رابطه مستقیم دارد. متاسفانه با افزایش نرخ دلار در سال‌ های اخیر، قیمت پروفیل‌ ها نیز به گونه‌ ای افزایش پیدا کرد.

از طرفی اعمال تحریم‌ ها از سوی آمریکا و بروز مشکلاتی در اقتصاد کشور، شرایط را کمی پیچیده‌ تر کرده است. تمام این عوامل دست به دست هم داده و قیمت آهن آلات، قیمت پروفیل و محصولات مشابه را افزایش داده است.

البته غیر از موارد ذکر شده و نرخ دلار، عوامل دیگری هم روی قیمت پروفیل تاثیر گذاشته است. به عنوان مثال قیمت پروفیل سبک در مقایسه با پروفیل سنگین بیشتر است؛ اما به دلیل وزن بالای پروفیل‌ های سنگین، باید هزینه‌ های بیشتری را پرداخت کنید.

واردات و صادرات، مناسبات سیاسی بین کشورها، هزینه‌ های حمل و نقل پروفیل، تصمیمات سیاسی کشور، قیمت جهانی نفت و طلا، تورم یا رشد اقتصادی، جنگ، شیوع و گسترش بیماری کرونا و… از دیگر عوامل مهم و موثر در قیمت پروفیل می‌ باشند.

در ایران علاوه بر موارد ذکر شده، افراد واسطه، کارخانه‌ های تولید کننده، وزن و کیفیت هم روی قیمت اینگونه محصولات موثر هستند.

عوامل موثر بر قیمت نهایی پروفیل در زمان خرید

عوامل و فاکتورهای مختلفی روی قیمت نهایی پروفیل تاثیرگذار می‌ باشند. این فاکتورها و عوامل به شرح زیر می‌باشد:

  • نوع سطح مقطع پروفیل مورد نظر
  • جنس و نوع آلیاژ به کار رفته در پروفیل (از نظر استحکام و مقاومت در برابر خوردگی و شرایط جوی)
  • متراژ مورد نیاز
  • نوع فرایند ساخت پروفیل مورد نظر (نورد گرم، نورد سرد)