قیمت نبشی

قیمت نبشی

نبشی در واقع به پروفیلی گفته می‌ شود که سطح مقطع آن به صورت دو ضلع عمود بر هم است. این محصول یکی از مهم‌ ترین و کاربردی‌ ترین پروفیل‌ های ساختمانی به حساب می‌ آید. از پروفیل نبشی به صورت تنها و یا مرکب در پروژه‌ های ساختمانی و صنعتی استفاده می‌ شود. قیمت روز نبشی و قیمت نبشی دست دوم برای افرادی که در زمینه ساخت و ساز فعالیت می‌ کنند، از اهمیت زیادی برخوردار است. برای آشنایی بیشتر در ابتدا به انواع نبشی و سپس به عوامل مهم و موثر در قیمت آن می‌ پردازیم.

برای اطلاع از قیمت روز نبشی با کارشناسان ما تماس بگیرید: 02166318526

انواع نبشی

نبشی از لحاظ نوع تولید به دو دسته نبشی فابریک و نبشی پرسی تقسیم می‌ شود. همچنین این پروفیل را از لحاظ نوع ظاهری هم می‌ توان به دو دسته نبشی بال مساوی، نبشی بال نامساوی تقسیم کرد. در ادامه هر یک را به صورت مختصر مورد بررسی قرار می‌دهیم.

نبشی فابریک

این نوع نبشی مستقیماً در خط تولید شکل و فرم گرفته و کیفیت بسیار بالایی دارد.

نبشی پرسی

برای تولید نبشی پرسی از ورقی با طول 6 متر استفاده می شود. این ورق از وسط عرض خم شده و در پروسه تولید، به آن فرم و شکل می‌ دهند. این نوع نبشی در مقایسه با نبشی فابریک از کیفیت پایین‌ تری برخوردار است.

نبشی بال مساوی

حرف انگلیسی L در نقشه‌ های ساختمانی نشان‌دهنده پروفیل نبشی می باشد. در نقشه‌ ها زمانی که بال مساوی باشد، بعد از حرف L، سایز بال را درج می‌ کنند. مثل: L400

نبشی بال نامساوی

نبشی های بال نامساوی جزء مقاطعی هستند که از آنها در صنایع خاصی استفاده می‌ کنند. اگر به هر دلیلی امکان استفاده از نبشی‌ های متداول یا بال مساوی وجود نداشته باشد، از نبشی بال نامساوی استفاده می‌ شود.
این نوع نبشی در ابعاد و ضخامت‌ های مختلفی تولید و ارائه می‌ شود. در پروسه ساخت نبشی‌ های بال نامساوی از متریال های مختلف و گوناگونی نظیر ST52 ،ST37 ،ST44 بهره می‌ گیرند.
زمانی که بال‌ ها نامساوی هستند، در نقشه سایز هر دو بال را به صورت ضرب در کنار هم درج می شوند. مثل L300*200

کاربردها و موارد مصرف نبشی

نبشی‌ ها دارای کاربردهای بسیار زیادی می‌ باشند. این کاربرد‌ها و موارد مصرف به شرح زیر می‌ باشد:

  •  ساختمان‌ سازی (اجرای وال پست با نبشی، اتصال اجزا در اسکلت فلزی)
  •  صنعت (ساخت دیگ‌ های بخار، ساخت سوله، ساخت آلاچیق، ساخت کرکره‌ های نورد، ساخت وسایل نقلیه، ساخت مبلمان شهری و فلزی، کشتی‌سازی)
  •  قفسه بندی
  •  چارچوب (ساخت قاب و چارچوب)
  •  تزیینات (اتصال اجزا و قطعات کوچک‌ تر در برخی از وسایل دکوری، مجسمه‌ ها)

قیمت انواع نبشی بر چه اساسی تعیین می‌شود؟

قیمت انواع نبشی بر اساس فاکتورها و عوامل مختلفی تعیین می‌ شود. این عوامل شامل اندازه بال‌ها، طول، ضخامت، جنس، سایز نبشی می‌ باشد. یکی از مهم‌ ترین عوامل تعیین‌کننده قیمت نبشی، نوع و اندازه بال‌ ها می‌ باشد. به این صورت که هر چقدر اندازه بال‌ ها بیشتر شود، وزن محصول افزایش می‌ یابد. به همین دلیل این فاکتور با هزینه نهایی نبشی ارتباط مستقیم دارد.
در ایران شرکت‌ های بسیاری در زمینه تولید انواع نبشی فعالیت می‌ کنند. شما می‌ توانید برای اطلاع از قیمت روز نبشی از آنها استعلام بگیرید.

ارتباط پروسه تولید پروفیل نبشی در قیمت نهایی

همانطور که در ابتدا اشاره داشیم نرخ انواع پروفیل نبشی اعم از قیمت نبشی 4 سبک، برای افرادی که در زمینه ساخت و ساز فعالیت دارند، بسیار مهم می‌ باشد. یکی از تاثیرگذارترین عوامل موثر در قیمت نبشی‌ ها، گالوانیزه و آلومینیومی بودن آنها است.

نبشی آلومینیومی معمولا در ساخت انواع ساختمان‌ ها و سازه‌ هایی با وزن کم مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این نوع نبشی از مقاومت بالایی در برابر خوردگی برخوردار است و بهترین جایگزین آهن به حساب می‌ آید. از دیگر ویژگی‌ های آن می‌‌ توان به جوش‌ پذیری خوب، استحکام بالا، غیر مغناطیسی بودن اشاره داشت.

نبشی گالوانیزه همانطور که از نامش پیداست، طی عملیات گالوانیزاسیون تولید می‌ شود. از این محصول معمولا در محیط‌ های مرطوب و یا محیط‌ هایی که در معرض اسید‌های مختلف قرار دارند، استفاده می‌ شود.

به صورت کلی پروسه گالوانیزه کردن در مقایسه با رنگ آمیزی نبشی، هزینه پایین‌ تری دارد، به همین دلیل قیمت تمام شده نیز کاهش پیدا می‌ کند.

اثرگذاری تغییرات ارزی بر قیمت نبشی

قیمت انواع نبشی‌ ها مثل قیمت نبشی 4 و قیمت نبشی 5 با توجه به نرخ بازار‌های جهانی تعیین می‌ شود. به همین دلیل افزایش و کاهش نرخ ارز به صورت مستقیم روی قیمت نبشی تاثیرگذار است. البته همانطور که اشاره شد، عوامل و فاکتورهای مختلف دیگری هم روی قیمت نهایی نبشی و سازه‌ های ساختمانی تاثیر دارد.